Чим корисні яйця і скільки їх потрібно для здоров’я

4 года назад 0

Яйця – один з найпопулярніших продуктів. Вони поживні, довго зберігаються і дозволяють проявити фантазію при приготуванні.

Регулярне вживання яєць дуже корисно для здоров’я, стверджують вчені. Це підтверджено численними комплексними дослідженнями. Корисні властивості яєць пояснює їх багатий склад. У них міститься багато вітамінів і цінні амінокислоти.

Через великий вміст білка цей продукт цінують спортсмени і люди з важким фізичним навантаженням. При цьому білок дуже легко засвоюється, на відміну, від багатьох інших білкових продуктів, наприклад, м’яса і бобових.

У яйцях міститься холін, який благотворно впливає на роботу нервової системи. У холіну є ще одна дуже важлива властивість – він працює як емульгатор, розщеплюючи жири і холестерин в крихітні частинки і припиняє їх дію, перешкоджаючи їм приєднатися до тромбоцитів або артеріальних стінок. Іншими словами, він нівелює небезпечну дію холестерину.

У яєць є селен і лютеїн – потужні антиоксиданти, які руйнують вільні радикали. Вільні радикали руйнують клітини організму, прискорюючи старіння, провокуючи серцево-судинні захворювання, катаракту, дисфункцію мозку і рак. Крім цього яйця багаті вітамінами.

Жовток яйця – постачальник 12 вітамінів, в тому числі вітамінів групи B, D, E, PP і ін. Як відзначають вчені в тиждень потрібно з’їдати від 7 до 14 яєць, тобто, одне-два в день. Цього буде достатньо, щоб отримати від них корисний ефект.