Чим корисним зайняти дитину-дошкільника

5 лет назад 0

Розвиток дитини- дошкільника — один із головних етапів формування особистості. На момент дошкільної підготовки у дітей активно розвивається мислення, пам’ять, удосконалюються психічні процеси головного мозку, визначається світогляд, формується характер, самооцінка і ставлення до людей. Вчити дітей дошкільного віку не важко, тому що вони і самі проявляють дивну допитливість, сприйнятливі до всього нового і мають вражаючу здатність схоплювати все на льоту. Щоб правильно розвивати дитину, потрібно тільки пропонувати їй цікаві, корисні заняття.

Чим корисним зайняти дошкільника? Найважливіші напрямки розвитку малюків

Вибираючи корисне заняття для дошкільника, потрібно керуватися основними особливостями його віку і принципами навчання маленьких учнів, що випливають із них.

Старші дошкільнята перебувають в стадії інтенсивного розвитку, тому корисним буде будь-яке заняття, пов’язане з:

  • фізичним (спортивним) розвитком, загартовуванням, поліпшенням координації, розвитком спритності і моторики;
  • соціалізацією — розвитком комунікабельності, формуванням досвіду побудови взаємин з людьми, навчання в колективі;
  • психоемоційним розвитком — тренуванням вольових якостей, формуванням принципів поведінки, проявами емоцій, управлінням бажаннями;
  • розвитком інтелекту — когнітивних і творчих здібностей, мислення, мовлення.

Чим зайняти дитину? Вибираємо хороші розвиваючі курси для дітей

Правила вибору заняття для дитини:

  1. Визначаємо мета. Це може бути отримання конкретних знань, розвиток здібностей, навичок самостійного навчання, соціалізація і т.д.
  2. Беремо до уваги інтереси і здібності малюка. Якщо учень займається чимось примусово, не варто чекати успіхів від такого навчання. Бувають випадки, коли малюк не виявляє особливого інтересу ні до чого. Тоді потрібно пропонувати свої варіанти і постаратися зацікавити дитину в навчанні.
  3. Стимулюємо пізнавальний інтерес. З кожним малюком спрацюють свої способи натхнення. Комусь досить тільки спробувати, щоб спалахнути, інші ж діти нерішучі, їх простіше зацікавити, якщо батьки займаються разом з ними. У переважній більшості випадків, захопити дитину корисним заняттям допомагає гра — проведення уроків в ігровій формі з використанням цікавих дидактичних матеріалів.
  4. Мотивуємо. Інтерес може зникнути так само швидко, як і з’явився, якщо він не підкріплюється внутрішньою мотивацією учня (результатами, відповідними його персональній шкалі цінностей). Для мотивації дошкільника необхідно привести його до особистого успіху і добре за це похвалити.

Кращі курси для дошкільника — школа ментальної арифметики Соробан® в Україні

Одним з головних стовпів ефективного розвитку розуму є навчання основам математики, а саме, — усного рахунку. Цей навик лежить в основі формування структури мозку, розвитку найскладніших психічних розумових функцій. На етапі підготовки до школи і навчання в початковій школі одними з найбільш корисних є математичні курси для дошкільнят Соробан®.

Що дає таке заняття дитині?

  1. Гармонійно розвиваються здібності лівої і правої півкуль (логічний, творчий І гуманітарний інтелект).
  2. Малюк освоює принципи ефективного навчання, вчиться використовувати свої знання, досвід у вирішенні складних завдань.
  3. Учні стають самостійними, вчаться міркувати, аналізувати, робити логічні висновки, швидко приймати рішення.
  4. Метод дає дошколятам цінний досвід взаємодії з педагогом, роботи в команді, дружнього спілкування, який в перспективі допоможе швидко адаптуватися в новому шкільному середовищі.
  5. Розвивається концентрація, посидючість, відповідальність.
  6. Успіхи в швидкому рахуванні сприяють зміцненню віри в свої можливості. Діти стають більш рішучими, вчаться не боятися труднощів, помилок і невдач, впевнено досягати цілей.
  7. Бачачи результат своїх зусиль, учні отримують наочний доказ користі навчання і сильну мотивацію для саморозвитку.