Чому так поспішають ліквідувати стоматологічну поліклініку в Олешках?

3 года назад 0

Питання ліквідації Олешківської стоматологічної поліклініки буде розглядатися завтра, 5 серпня на позачерговій сесії Олешківської міської ради, — нагадав депутат міськради Павло Потоцький:
— У мене, як депутата Олешківської міської ради, виникає питання, чому такий «турборежим» при розгляді питання щодо ліквідації поліклініки? Тим паче, що питання буде розглядатися депутатським корпусом вже з очевидним порушенням Закону і Регламенту ради.
Лише в понеділок 02 серпня 2021 року було скликано позачергову сесію. В цей же день було опубліковано проект рішення про ліквідацію стоматологічної поліклініки. І вже завтра 05 серпня це питання буде розглядатися на пленарному засіданні ради.
Враховуючи це Олешківською міською радою при розгляді означеного вище питання, буде порушено вимоги ч. 3 статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" згідно якої, проекти рішень органів місцевого самоврядування повинні бути оприлюдненні ними не пізніш як за 10 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття. Аналогічно це визначено й у пункті 3.23. Регламенту Олешківської міської ради.
Також Олешківською міською радою буде порушено вимоги пункту 3.24. Регламенту, який передбачає прискорений розгляд проектів рішень. За яким такий проект має бути оприлюднений не пізніш ніж за 5 календарних днів до пленарного засідання на сайті міської ради.
Чому так поспішають чиновники міської ради прийняти рішення про ліквідацію стоматологічної поліклініки? При цьому з порушенням Закону та Регламенту ради. Тим паче, самі можновладці вказують, що всі працівники поліклініки, які бажають працювати будуть переведені до іншого закладу і справа не в приміщені. Чи може все-таки в ньому?, — запитує Павло ПОТОЦЬКИЙ.