Діти Херсонщини мають право на дитинство – у місті запрацював денний центр, який дасть малечі можливість розвиватися

6 лет назад 0

Поки в Україні розбираються що і до чого, поки економіка бажає кращого, а у східній стороні досі лунають постріли, тисячі дітей – майбутнє нашої країни – половину свого дитинства проводять на вулиці.  А все через те, що їх батьки не мають грошей, щоб заплатити за гуртки, де малеча може проводити час до приходу батьків з роботи, чи просто займатись цікавими справами, які дадуть можливість розвиватися.

Та ця ситуація не є безвихідною, тому що завдяки зусиллям громадської організації «Центр розвитку сім’ї та батьківства», було створено денний центр (в районі Житлоселище, поблизу гуртожитків, де проживають родини внутрішньо-переміщених осіб з окупованих територій) .

Мета денного центру — створити середовище, де дітей оточуватиме атмосфера любові та підтримки. Крім того, в центрі діє програма, яка поєднує в собі різноманітні види пізнавальної та творчої діяльності і направлена на розвиток дитини у різних сферах життя: фізичній, духовній, інтелектуальній та соціальній.

Програма денного центру включає:

  • уроки християнської моралі та етики;
  • психологічне консультування дітей з питань розвитку стосунків з батьками, вчителями та однолітками, особистої гігієни, правил хорошої поведінки;
  • спортивні та розвиваючі ігри;
  • роз'яснювально-профілактичні заходи щодо здорового способу життя;
  • допомога у виконанні шкільного домашнього завдання та підготовка до першого класу;
  • участь у різноманітних розважальних заходах, святкуваннях християнських свят та ін.
  • виготовлення різноманітних поробок, подарунків;
  • надання харчування у форматі перекусів та посильної гуманітарної допомоги одягом та канцтоварами.

Детальніше про денний центр у сюжеті: 

 

 

Громадська організація «Центр розвитку сім’ї та батьківства» запрошує до співпраці усіх бажаючих допомогти у цій важливій та необхідній справі, адже подальше створення таких центрів – це чудовий спосіб дати дітям із малозабезпечених родин шанс на дитинство у фарбах, а не у сірих тонах.

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном — 066 02354 95 — директор центру Кравченко Юрій

Громадська організація «Центр розвитку сім’ї та батьківства»