Фіскали Херсонщини інформують: ПДВ на медтехніку та вироби — 7%

6 лет назад 0

З 1 січня 2018 року ставка ПДВ 7 % застосовується на операції з постачання та ввезення на митну територію України всіх медичних виробів,

Головне управління ДФС у Херсонській області повідомляє: з 1 січня 2018 року ставка ПДВ 7 відс. застосовується на операції з постачання та ввезення на митну територію України всіх медичних виробів, які внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення або відповідають вимогам відповідних технічних регламентів, що підтверджується документом про відповідність, та дозволені для надання на ринку та/або введення в експлуатацію і застосування в Україні.

До 01 січня 2018 року за ставкою ПДВ 7 відс. оподатковувались операції з постачання та ввезення на митну територію України лікарських засобів, дозволених до виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів, а також медичних виробів за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України та операції з постачання та ввезення на митну територію України лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, дозволених для застосування у межах клінічних випробувань, дозвіл на проведення яких надано центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

До операцій з постачання та ввезення на митну територію України всіх інших медичних виробів застосовується ставка ПДВ в розмірі 20 відсотків.

Прес-служба Головного управління    ДФС у Херсонській області