Гранатовий сік назвали корисним для здоров’я

4 года назад 0

За вмістом антиоксидантів сік граната перевершує зелений чай і якісне червоне вино. Володіючи потужними антибактеріальними властивостями, він згубно діє на бактерії, що викликають захворювання порожнини рота.

Гранат широко відомий як продукт, який заповнює запаси заліза в організмі. Якщо рівень гемоглобіну нижчий за норму, то людина відчуває нудоту, запаморочення, слабкість.

Про це повідомляє Країна здоров'я.

Плоди також застосовують як зміцнювальний засіб після операцій, інфекційних захворювань і при виснаженні. Корисний гранат і тим, хто працює з радіоактивними ізотопами або знаходиться в зоні підвищеної радіації.

При атеросклерозі, анемії, астмі, ламкість судин слід регулярно включати гранат в свій раціон.

Білі перемички, які знаходяться всередині плоду, сушать і додають в настої. Вони допомагають врівноважити нервову систему і позбутися від безсоння.

Потрібно пам'ятати, що органічні кислоти гранатового соку можуть руйнувати зубну емаль. Пийте його через трубочку або розбавте водою. Також можна полоскати рот кожного разу після вживання соку. І ще — обережно варто вживати концентрований сік тим, у кого гастрит або проблеми з підшлунковою.