Херсонщина переймається розвитком своєї дорожньої інфраструктури

6 лет назад 0

Вчора на XVI сесії обласної ради VII скликання затвердили бюджет на 2018 рік у сумі понад 6 млрд грн. Головним фінансовим документом області врахований і розвиток доріг як Херсона так і області. На цьому наголошує і голова ХОДА Андрій Гордєєв на своїй сторінці у "фейсбук":". ..передбачено «прямий бюджетний рядок» субвенції з державного бюджету на будівництво шляхопроводу на суму 19 мільйонів гривень… Одним з основних пріоритетів державного фінансування залишається відновлення українських доріг. Відтак для Херсонської області з державного дорожнього фонду буде спрямовано місцевим бюджетам у вигляді субвенції на суму 319 мільйонів гривень. Тому, починаючи з січня, обласна влада разом з представниками депутатських комісій почне розглядати ділянки автомобільних доріг, на які у першу чергу потрібно звернути увагу та почати ремонт. Особливо це стосується доріг біля морського узбережжя, по яким в курортний період активно пересуваються туристи. Адже якісна дорожня інфраструктура – один з основних аспектів розвитку туризму регіону " — йдеться у повідомленні.

Проте Кабінет Міністрів поки не відповів на звернення Херсонської обласної ради про неналежне виконання у 2017 році Херсонською митницею введеного експерименту щодо фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг. Про це під час сесії облради повідомив його голова Владислав Мангер .
За його словами, Херсонська облрада не залишить це питання. І, якщо потрібно буде, ця проблема буде піднята у Верховній Раді.
Нагадаємо, 1 вересня 2015 року в Україні діє експеримент: частина надходжень (податок на додану вартість при розмитненні), які отримують регіональні митниці протягом кожного місяця, залишаються в тих областях, де ці митниці працюють. І ці гроші повинні витрачатися на ремонт доріг в регіонах. Депутати Херсонської обласної ради незадоволені діями керівництва митниці, через якого наш регіон як раз-таки недоотримав ці кошти. І на попередній сесії, 10 листопада, вони направили звернення до Прем'єр-міністра України про цього питання.