Херсонщина приймає міжнародну літню художню школу талановитих дітей з України та Болгарії.

7 лет назад 0

30 юних художників окрім творчої роботи на базі Дитячої художньої школи та Дизайн-ліцею м.Херсона, мали можливість познайомитися з туристично привабливими «родзинками» Таврійського краю.

Співробітниками відділу рекреації національного природного парку «Нижньодніпровський» для гостей упродовж двох днів 19-20 червня організовано цікаві екскурсії та знайомства з об’єктами парку. Учасники літньої школи були в захваті від екскурсії-прогулянки швидкісним теплоходом на підводних крилах по Нижньому Дніпру , а проходження по екологічному туристичному маршруту «До заповідного Бобрового озера» на безшумних човнах , оснащених електромоторами показало всі принади дніпровських плавнів – квітучий «килим» з водяних лілій, зустрічі з червонокнижними представниками пташиного світу.

Партнерами парку — етно-культурним комплексом садиби зеленого туризму «Чайка» м. Гола Пристань організовано чудовий відпочинок на території.

Доторкнутися до природних багатств Дніпра діти мали змогу під час екскурсії на риборозплідне підприємство, де гостям наглядно продемонстровано видовий склад риб, які водяться в водах Нижнього Дніпра, а також надано можливість здійснити «фотосесію» з «Царською рибою» — осетром та стерляддю.

Не меш вражаючими були «зустрічі» зі «Степовими водопадами Херсонщини» поблизу с. Козацьке та унікальним природним об’єктом – «Джерельною стежкою міста тисячі джерел» — кришталево чистими підземними джерелами питної води на лівобережжі Дніпра в м.Н.Каховка.

І звичайно – щодня активний відпочинок та купання в теплих водах Сивого Дніпра – наймогутнішої водної артерії України.

На прощання гості національного парку пообіцяли свої враження висловити в малюнках, частину з яких подарувати адміністрації парку.

джерело