Херсонщина стає ближчою до Болгарії — презентовано новий авіарейс до міста Бургас

5 лет назад 0

Сьогодні, 14 травня, відбулася презентація нового авіаційного рейсу "Бургас — Херсон — Бургас", за участі керівників обласної та місцевої влади, аеропорту "Херсон",  представників туристичних компаній. Перший авіарейс  заплановано на 14 червня поточного року.

 

Під час свого виступу т.в.о. голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій наголосив, що цивільна авіація одна з найважливіших складових транспортного комплексу.

"На сьогодні пріоритетними завданнями є реконструкція систем посадки повітряних суден, злітно-посадкової смуги, покращення умов перебування пасажирів в аеропорту. Міжнародний аеропорт «Херсон» є стратегічним об’єктом не лише Херсонщини, але й усієї південної частини України. Спільними зусиллями обласної державної адміністрації, депутатів обласної ради, керівництва КП «Херсонські авіалінії» вдалося покращити роботу  аеропорту", — сказав Дмитро Бутрій.

Директор КП ХОР "Херсонські авіалінії", керуючої компанії аеропорту "Херсон" Віталій Кучерук розповів, що рейс "Бургас – Херсон – Бургас" обслуговуватиме авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України».

 

"Перший рейс з Херсону до Бургасу заплановано на 14 червня цього року. Рейси будуть виконуватися двічі на тиждень, з Херсона щовівторка та щоп’ятниці, а з Бургасу щосереди і щосуботи. Тривалість польоту літаком Embraer-190 становитиме 1 годину 20 хвилин".

 Довідково. Місто Бургас – друге за розміром на Чорноморському узбережжі Болгарії, і є головним туристичним центром країни. Його зручне розташування поруч з озерами і історичними місцями приваблює багатьох туристів. Бургас має розкішні піщані пляжі, ідеально рівне дно моря і чисту воду. Місто славиться також бурхливою рослинністю і прекрасно розвиненою інфраструктурою.

 Управління інформаційної політики ХОДА