Херсонська облрада тримає на контролі екологічну ситуацію в Музиківській громаді — новости херсона

3 года назад 0

В цьому запевнив заступник голови Херсонської обласної ради Геннадій Лагута, який разом з депутатами облради вчора, 7 вересня виїздив на місце подій.
На виїзді відбулось перше засідання робочої групи за моєї участі та участі депутатів обласної ради Сергія Сорокунського, Володимира Хвостова, Сергія Рибалка, Володимира Сеника, а також представниці Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів ОДА Галини Пуляєвої й начальника Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області) Костянтина Сивака.
Жителі Музиківської ТГ скаржаться на неприємний запах повітря. Як вони пояснюють, на території громади знаходиться підприємство, яке власне й займається переробкою курячого посліду на добрива.

Підприємство орендує земельні ділянки для ведення свої приватної діяльності. Проблема полягає в тому, що на території ферми зафіксовано факт наявності курячого посліду. Як результат – брудне повітря, яке шкідливе для життя та здоров’я.
Обласною екологічною інспекцією було надано терміни для здійснення всіх необхідних заходів. Наразі терміни закінчуються, однак жодного кроку в оформленні документів керівництво підприємства досі не здійснило.
Депутат облради Володимир Хвостов зауважив, що вирішення цієї ситуації відбуватиметься виключно у правовому полі: « Я завжди на стороні закону та правди, і відстоюватиму інтереси громад. Розумію, що кожен хотів би вже завтра побачити результат, але потрібно досконало вивчити цю проблему, провести громадські слухання, отримати висновки з оцінки впливу на довкілля від профільних служб, а підприємство має привести до ладу всі документи».

Підсумував виїзне депутатське засідання заступник голови Херсонської обласної ради Геннадій Лагута : «Я запропонував робочій групі, жителям й представникам підприємства алгоритм дій щодо подальшого вирішення питання. Ми як обласна рада триматимемо на контролі це питання, будемо спостерігати за ходом подій та виконанням всіх законних домовленостей.
За матеріалами Херсонської обласної ради