Херсонські депутати не хочуть поїти окупантів

4 года назад 0

Сьогодні, 9 липня депутати Херсонської міської ради прийняли звернення до Верховної Ради, Уряду, Президента України про неприпустимість подачі води до анексованого Криму."За" звернення до керівництва країни проголосували 32 депутати. 10 – не голосували.
" Ми вважаємо, що подача води до Криму лише посилить колонізацію півострова Росією, а тому має розглядатися згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України як «державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній безпеці України »", — йдеться у зверненні.
З текстом звернення можна ознайомитись на сайті Херсонської міської ради .

Міський голова Володимир Миколаєнко говорить, подача води до Криму лише посилить колонізацію півострова Росією: " …Є певна пересторога, тому що наші можновладці коментують ситуацію. Давайте розглянемо варіанти, може дамо воду, але за гроші. Завтра ми договоримося до того, що ми будемо в них Крим за гроші відкуповувати. Не можна сьогодні сприяти окупантам ".
Отже, депутати Херсонської міськради просять:
1. Публічно надати повну і вичерпну інформацію щодо планів подачі води до Кримського півострова, окупованого Росією, а також підтвердити або спростувати інформацію про підготовку технічного забезпечення українськими державними органами поставок води до Криму.
2. Закликаємо Президента України, Верховну Раду України та Кабінет Міністрів України негайно зробити офіційні заяви, якими покласти край всім інсинуаціям на цю тему, раз і назавжди заперечити можливість будь-якого водопостачання Північно-Кримським каналом води в окупований Крим, а також будь-які інші господарські відносини з окупованою територією.
3. Ухвалити Закон, в якому передбачити, що публічні заклики відновити постачання електроенергії та води на окуповану територію АР Крим до відновлення територіальної цілісності України, будуть вважатися кримінальним злочином. За матеріалами Суспільне. Херсон