Херсонський центр соціальної інтеграції для випускників інтернатів відчиняє двері (ФОТО)

5 лет назад 0

Життя в інтернаті – це не дні у сімейному колі, де  є підтримка, розуміння та любов до ближнього — це своєрідне випробування, після якого настає момент випуску у доросле життя. І тут розпочинається найцікавіше!

Кожного року близько 12 000 дітей  випускаються з інтернатів. З них до самостійного життя не готові 90%, тільки 2% отримують вищу освіту, 14% — схильні до самогубства, 20% — стають безпритульними, 50% — здійснюють правопорушення або злочин. І лише 5 % інтегруються у суспільство.

Друга сторона медалі – суспільство, що також не завжди готове прийняте до свого кола «новеньких», які зовсім непристосовані до життя.

Що ж залишається таким дітям-випускникам інтернатів?

  

Їм залишається звернутися до Центру соціальної інтеграції для випускників інтернатів при Центрі розвитку сім`ї та батьківства «Мій Дім» ! Саме в такому Центрі для них відкриється прекрасна можливість підготуватися до дорослого життя.

Основою для інтеграції молоді у суспільство є модель здорової родини, отримання навичок будувати справжні відносини, брати на себе відповідальність та виконувати щоденні обов’язки. Проживаючи у Центрі інтеграції, випускники знаходяться в оточенні двох багатодітних родин, одна з яких є їх наставниками. Вони турбуються про випускників, вчать планувати їхній бюджет, допомагають у навчанні та соціалізації, будують довірливі відносини.

Цікаво, що 24 травня у Центрі соціальної інтеграції для випускників інтернатів було проведено День відкритих дверей.

Так, у актовій залі Центру розвитку сім`ї та батьківства «Мій Дім» випускників інтернатів ознайомили з умовами проживання, їх правами та обов'язками, які вони матимуть, якщо приймуть рішення жити на території Центру інтеграції.

Крім того, куратори Центру та представник Херсонського професійного ліцею харчової промисловості пояснили випускникам, що  важливо відповідально підійти до вибору професії, закладу для навчання та місця для проживання – адже це невеличка цеглинка їх майбутнього!

Детальніше за посиланням  http://crsb.org.ua/ru/centers/vipusk.html