Херсонський держуніверситет запрошує на освітянський фестиваль

4 года назад 0

На наступному тижні, 19-21 серпня на березі Чорного моря відбудеться масштабний освітянський захід – І Літній освітній фестиваль-2020. Спортивно-оздоровчий табір «Буревісник» Херсонського державного університету об’єднає керівників закладів загальної середньої освіти Херсонщини задля спільної мети – професійного зростання та підвищення кваліфікації.
Ініціаторами заходу виступили Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонський державний університет. Організаційними моментами безпосередньо займається Центр післядипломної освіти ХДУ.
Мета Фестивалю – популяризація новітніх технологій та освітніх платформ, сучасних підходів до управління освітнім процесом в дистанційному режимі та під час змішаного типу навчання. І, головне, – сприяння професійному розвитку вчителів відповідно до вимог сьогодення. Адже сучасне освітнє середовище постійно змінюється, з’являються нові технології, методи та форми навчання. І освітяни не можуть стояти осторонь цих процесів. Учасники заходу – директори закладів загальної середньої освіти та їх заступники.
Про ідею започаткування Фестивалю розповіла завідувачка Центру післядипломної освіти Маргарита Климович: «Херсонський державний університет відкритий до співпраці. А викладачі нашого навчального закладу завжди готові поділитися набутим досвідом і знаннями. Та прагнуть надати якісні послуги з підвищення кваліфікації, розширити сферу компетенцій представників закладів загальної середньої освіти Херсонщини, підвищити їх фаховий рівень та професійну майстерність».
Програмою заходу передбачено різноманітні освітні інтерактиви – навчальні активності за тематичними локаціями, дискусійні та консультаційні платформи, квести, майстер-класи, коучингові та ділові ігри. Також учасники Фестивалю можуть долучитися до ранкового релаксу на березі Чорного моря.
У свою чергу, організатори сподіваються на відкритий діалог та своєрідний feedback від вчительського загалу Херсонщини. «Ми чекаємо, аби учасники Фестивалю озвучили коло хвилюючих проблем та надали свої пропозиції щодо спільного вирішення», – прокоментувала Маргарита Климович.
За результатами роботи І Літнього освітнього фестивалю-2020 учасники отримають сертифікати про проходження курсів підвищення кваліфікації (20 годин).
Прес-центр ХДУ