Херсонським депутатам не розповіли про ведмеже щастя

7 лет назад 0

Учора в Гідропарку зоозахисники та депутати розмовляли про долю ведмедів із зоокуточка.

Конфлікт зоозахисників та адміністрації зоокуточка в зоопарку точиться давно. Градус непорозуміння зростає. Але у принципі позиції супротивників можна було б описати кількома словами так:

1. З одного боку працівники зоокутка, які  вважають ведмедів частиною комунальної власності й намагаються створити їм оптимальні умови у межах коштів, які їм виділяє на це місто. Того, що покращання необхідні, вони не відкидають, але "звільнення ведмедів із зоокутка" як можливість не розглядають взагалі. Бо це… унеможливить існування цього зоокутка в принципі.

2. Зоозахисники, вважаючи ведмедів частиною єдиного живого світу з людиною, і таким само, як і людина, суб'єктом права (бо ж у тварин таки, згідно з загальноєвропейськими тенденціями, є права). Отож вони хочуть для тварин не "бюджетних" умов, а природніх. Й оскільки це у межах нашого Отрова не є можливим — вимагають переселити ведмедів у гідні умови.
 
Сумно те, що і ті й інші з точки зору законодавства — мають рацію. Тому й не шукали досі шляхів розвязання конфлікта в нашій мерії. Та оскільки зоозахисники миритися із ситуацією не хочуть, і вже направили запит до галицького реабілітаційного парку для тварин. Відповідь уже прийшла, але про неї депутати про це, виявляється, не знали. Ось як про це повіждомила у себе на сторінці правозахисниця Івана Кудіна:
09.03.2017 відбулась зустріч представників громади міста, в тому числі зоозахисної, з депутатами ХМР… Головний меседж зустрічі — незаконне утримання диких тварин на Малому Потьомкінському острові. Дізнались, що депутатам досі не повідомлено про отриманий мерією майже місяць тому лист з Галича, в якому йдеться, що науковий природоохоронний заклад — Центр реабілітації диких тварин Галицького НПП — готовий прийняти херсонських ведмедів на пожиттєве утримання.  
Чому б і не відправити?
Вибір — суто етичний:
Чи ми хочемо розважати наших дітей за будь-яку ціну, навіть якщо тварини будуть мучитися?
(важливе уточнення: інформація про те, що ведмедів у Херсоні ображають не була підтверджена жодного разу, то тут мучитися — суто фігуральний вислів).
Чи ми хочемо, щоб тварини, реальні, не диснеївські, які уже достатньо "відпрацювали" на нас, нарешті отримали волю?

Подивимося, що вирішать депутати, маючи повну інформацію.