Херсонводоканал взяв на себе просвітню місію: вони навчать херсонців користуватися WC

6 лет назад 0

Привітання та повчання від водоканалу стосується кожного хто користується системою міської каналізації.

19 листопада відзначається Всесвітній день туалетів (свято затверджено Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році). Головна ідея свята – фокусування уваги та поступове вирішення глобальної санітарної кризи (з цією ж метою ще у 2001 році була створена Всесвітня туалетна організація).

"Сьогодні 4,5 мільярда людей живуть без домашнього туалету, та, відповідно, не можуть безпечно розпоряджатись своїми відходами.

Вирішення цієї проблеми є однією з 17 глобальних цілей сталого розвитку (цільові показники майбутнього міжнародного розвитку, що були ухвалені ООН на період 2015-2030 рр)" — наголошують у водоканалі і закликають поважно ставитись до складної системи водовідведення, яка є гарантом комфортного та безпечного життя міста.

Містян просять підвищувати свою культуру поводження із мийками, арковинами, ванними та унітазами й не викидати туди сміття:

-При очищенні мереж з труб витягають відходи процесу консервування, зіпсовані продукти, ганчірки та рушники, порожні пляшки, макулатуру, харчові відходи, будівельні уламки, каміння, пісок. В період консервування «дачних врожаїв» у технічних служб Водоканалу починається справжня «гаряча пора» — за добу вони можуть отримати більше 30 викликів щодо усунення засмічень різного ступеня складності

Спеціалізованою бригадою Водоканалу за 2017 рік промито 36 456 м каналізаційних труб. З січня по жовтень 2017 року було ліквідовано 4 541 випадок засмічень (без урахування засмічень, які ліквідують співробітники ЖЕКів).

Крім того, у системі водовідведення виявляються шматки металу і деревини, які можуть потрапити туди тільки через відкриті каналізаційні люки. Великі предмети в трубах створюють затор, що і призводить до аварійної ситуації. За 10 місяців поточного року було вкрадено понад трьохсот кришок колодязів каналізації. У 2016 році Водоканал встановив 402 нові кришки люків!

Закликаємо городян бути відповідальними та пам’ятати, що змивати в каналізацію побутові відходи категорично заборонено!

Оьс таке "святкове звернення" підготували для вас у Водоканалі. Ми просто не могли його вам не передати.