Як допомогти організму адаптуватись до холодів

5 лет назад 0

З настанням холодів важливо продовжувати дбати про водний режим організму. Випивати протягом дня треба не менш 1,5 літри води. Також слід більше рухатися й присвячувати 30-40 хвилин медитації. Не зайвим буде приймати соляні ванни. Для цього можна додавати у воду звичайну морську сіль.

Ще декілька порад щодо адаптації організму до зимових температур опублікував ресурс mindbodygreen.com

1. Збагатіть раціон волокнистими овочами зеленого кольору.  Ці продукти є найкращим засобом для підсилення імунітету. З рослинних волокон кишечна мікрофлора утворює жирні кислоти, які покращують загальний стан здоров'я, стимулюють роботу імунної системи, підвищують мозкову активність і сприяють довголіттю.

2. За можливості хоча б на 1-2 хвилини в день виходьте на сонце.  Сонячне світло допоможе зарядитися енергією й хорошим настроєм. Не обов'язково влаштовувати довгі прогулянки. Достатньо просто постояти на відчиненому балконі.

3. Змініть ставлення до холоду.  Слід відкинути негативні асоціації й знайти, як розважитися не виходячи з дому. Спробуйте насолодитися перебуванням в теплі й затишку приміщення, спілкуванні з друзями й родичами. Знайдіть вуличні сезонні розваги, як от катання на лижах, санах чи ковзанах.

4. Додайте в щоденний раціон імбир і мед.  Поєднання цих продуктів є чудовим противірусним засобом. Гречаний мед зарекомендував себе як надзвичайно дієва зброя проти кашлю й дихальних захворювань. Ефективність його є рівнозначною популярним протикашльовим медпрепаратам. Імбир містить сполуки, котрі борються з декількома типами вірусів. Однак вживати його важливо у свіжому вигляді. Сушений імбир і льодяники з імбирним смаком не підійдуть. Як варіант, заварювати можна чай з тертим імбиром, медом і лимоном.