Як не отруїтися шашликом

5 лет назад 0

Пікнік з шашлику може закінчитися лікарнею, якщо неправильно вибрати продукти.

Не варто купувати м'ясо в готовому маринаді. Несвіжість маскують запахом спецій. Хоча буває, що економлять і на них та сип­лять дешеві підсилювачі смаку. Від них людина отруюється.

Про захист розповідає столичний інфекціоніст Михайло Коваль, пише Gazeta.ua.

"Ще гірше, якщо їсти шашлик із майонезом. Він швидко псується, на відміну від гірчиці і кетчупів. Головне — не переїсти із м'ясом ранніх овочів. Ними зараз отруїтися найлегше, бо містять нітрати. А ось алкоголь пити можна. Краще червоне вино і не більш як склянку, інакше гастрит і запалення підшлункової гарантовані", — говорить лікар.

Симптоми отруєння шашликом:

1. Нудота.

2. Діарея

3. Висока температура

4. Слабкість і головний біль.

Багаторазові блювання і діарея можуть викликати зневоднення. Варто випоювати хворого розчином для промивання шлунку. Цей порошковий засіб продають в аптеках або можна приготувати самому. У літрі кип'яченої води розвести 2 ст. л. цукру і по чайній — солі й харчової соди. Вживати, доки замість блювоти не піде чиста вода.

Щоб захиститися від дії канцерогенів, слід м'ясо вимочити в кислому розчині. Ідеальний маринад — оцет, сіль, цибуля і спеції. Від зараження глистами убезпечить тривале прожарювання на вогні.