Як обирати якісні снеки і не гладшати

7 лет назад 0

Як обирати снеки, що менше шкодять здоров’ю, пише 1+1.

1. Купуйте снеки тільки з натуральними ароматизаторами. А головне пам’ятайте, що надпис «ароматизатор ідентичний натуральному» означає штучний і нічого спільно з натуральним не має.

2. Остерігайтеся компоненту Е621 / глутамат натрію, це харчова добавка, яка підсилює смак та аромат їжі. Його ще називають харчовим наркотиком, адже з кожним разом організму хочеться його все більше.  Крім того, Олексій Душка на власному експерименті довів, що він значно знижує мозкову активність.

3. Якщо хочете їсти чіпси і не гладшати — вибирайте чіпси із скибочок картоплі. Адже, якщо вони були зроблені з картопляного пюре, ви швидше наберете зайву вагу через крохмаль.

4. За золотистою скоринкою чіпсів ховається акриламід, який за даними американських вчених може викликати рак у щурів. Як акриламід діє на людей поки невідомо, але краще зменшити його споживання. Проте, є один секрет, капуста та більшість зелених овочів нейтралізують дію акриламіду, тому краще додавайте їх до засмажених снеків, від яких не можете відмовитися.

5. Існує ілюзія, що снеки можуть зберігатися вічно, але це неправда, навіть в герметичній упаковці чіпси псуються. Тому не купуйте снеки, яким більше одного місяця.