Як змусити себе працювати після свят: прості поради

6 лет назад 0

Ось і закінчилися новорічні та різдвяні свята, а це означає, що пора вливатися до робочого темпу. Звичайно ж, зробити це вельми не просто, але вибору не так уже й багато.

Збережіть собі ці поради, щоб влитися в робочий режим без страждань.

Плани

Передовсім, потрібно спланувати свій робочий день/тиждень. Звичайно ж, це не означає, що ви зобов'язані братися за всю роботу, яка потрапить під руки. Тут головне правильно розставляти пріоритети.

Невеличкі задачі

Те, що потребує від вас максимум часу – розбивайте на невеликі блоки. Це дозволить вам плавно влитися в робочий процес, і не перевтомитися в перші дні після відпочинку.

Час продуктивності

Вам потрібно визначитися, в яку пору дня ви більш продуктивні. Це дозволить вирішувати складні завдання саме тоді, коли ваш організм і голова можуть співпрацювати.

Переживання

Не панікуйте, якщо вам щось не вдається, адже ви можете помилятися. Тим більше, що це властиво після тривалого відпочинку.

Приємні подарунки

Не забувайте тішити себе після робочих змін. До прикладу, візьміть улюблені солодощі або сходіть в кіно. Прийміть ванну або сходіть на масаж. Зробіть все так, щоб ви відчували, що ваша праця винагороджується не лише в "паперовому" еквіваленті.

Соціальні мережі

Старайтесь не відволікатися на соціальні мережі, адже вони забирають левову частину вільного та робочого часу. Для того, щоб не ображатися на себе через "залипання" в мережі – вимкніть сповіщення та зосередьтеся на виконанні робочих питань.

Відпочивайте

Не забувайте й про те, що відпочинок теж необхідний для вашої продуктивності. Після виконання кожної задачі робіть невеличку перерву для того, щоб подихати свіжим повітрям або випити чаю. Якщо ви працюєте за комп'ютером – робіть перерву кожні 45 хвилин, щоб очі змогли відпочити.

Колектив

Не варто намагатися стати кращим працівником з перших днів нового року. Не забувайте про те, що колектив – це не лише конкуренти, а й ті, з ким ви проводите по 40 годин на тиждень, а то й більше. Намагайтеся працювати так, щоб вас, передовсім, не гризло сумління.