Які фрукти допоможуть захиститися від осінніх застуд

5 лет назад 0

Лікар радить з'їдати в день мінімум 3-4 різних фрукта.

Скорочення світлового дня, а також часті температурні перепади, які спостерігаються восени і взимку, негативно впливають не тільки на психологічний стан, але і послаблюють імунітет. При цьому є ряд продуктів, здатних захистити людський організм від хвороботворних вірусів і бактерій.

Як повідомляє Народна правда, натуральних рятівників від хвороб перерахувала лікар Вікторія Савицька.

Насамперед, це фрукти і ягоди. За словами фахівця, ці вітамінні натуральні солодощі прекрасний захист організму. Фрукти і ягоди можна їсти з медом.

Важливо пам’ятати, що мед з чаєм і іншими гарячими напоями можна вживати тільки «вприкуску» – гаряча вода вбиває його корисні властивості.

Медик окремо звернула свою увагу на цитрусові. Лимони, мандарини і апельсини, як відомо, багаті вітаміном С і флавоноїдами (підсилюють антиоксидантний ефект). Якщо вони для вас занадто дорого коштують, можна замінити їх настоєм шипшини, ягодами, яблуками і квашеною капустою. Цікавий факт: у квашеній капусті вітаміну С більше, ніж у лимоні.

Журавлина і грейпфрути живлять організм вітамінами, які не тільки захищають від хвороб, але й нормалізують роботу серця.

Овочі та фрукти жовтогарячого кольору (хурма, гарбуз, морква) містять бета-каротин, альфа-каротин, лютеїн, кверцетин (вітамін А).

Яскраві фрукти та овочі (броколі, помідори і цибуля) містять кверцетин, який відомий протизапальними властивостями.

Окремо лікар нагадала українцям про користь зелені.

Як не захворіти на ГРВІ

Важливо не тільки зміцнювати свій імунітет. В період епідемічного підйому захворюваності особливо важливо часто мити руки, прибирати місця загального користування (дверні ручки, наприклад) антибактеріальними розчинами, не чіпати слизисті (очі, ніс, рот) брудними руками. Також важливо мінімізувати контакти з людьми, які вже захворіли. Якщо ви вже захворіли, але вам потрібно піти на роботу, купіть в аптеці маску – це допоможе не заразити інших. Важливо: маску потрібно часто міняти.