Які ознаки депресії

4 года назад 0

Депресія викликає у вас апатію до занять та хобі, які колись приносили вам радість.

Психіатр і психотерапевт зі США Дженніфер Пейн розповідає, як визначити, що звичайна нудьга починає переростати в депресію.

Важливий критерій — тривалість. Якщо ці симптоми тривають понад два тижні — час до лікаря, пише MedikForum.

Ви їсте більше або менше, ніж зазвичай

Поєднання емоцій, які, як правило, супроводжують депресію — смуток, песимізм щодо майбутнього, а також низька самооцінка, можуть змусити вас спробувати заспокоїти свої почуття за допомогою їжі. Або навпаки, ви можете втратити до їжі всякий інтерес.

Ви стали спати занадто багато або занадто мало

Тривалий сон може стати "притулком" для психіки. Переривчастий сон або безсоння — інша крайність. Ви дуже стурбовані роздумами, щоб заспокоїтися і поспати сім-вісім годин на добу, які потрібні більшості дорослих. Небезпека ще й у тому, що зміни сну можуть бути не тільки попереджати про хвороби, але й погіршують її. Ви дуже стурбовані роздумами, щоб заспокоїтися і поспати сім-вісім годин на добу, які потрібні більшості дорослих. Небезпека ще й у тому, що зміни сну можуть бути не тільки попереджати про хвороби, але й погіршують її.

Вам складно зосередитися

Відчуваєте, що ваш розум не нагадує сфокусовану фотографію? Вам перестали подобатися речі, які колись робили вас щасливими Депресія викликає у вас апатію до занять та хобі, які колись приносили вам радість. Це, звичайно у підсумку, змушує вас ізолювати себе від навколишнього світу.

Вам не дають спокою думки про смерть

Оскільки ці думки становлять пряму загрозу для вашого життя, важливо звернутися по допомогу, якщо ви думаєте про це кожен день протягом двох тижнів. Навіть якщо ви не розпізнаєте в собі ніяких інших симптомів депресії.