Іноземні дипломати відвідали «Виноробне господарство князя П.М. Трубецького»

4 года назад 0

  На Херсонщині дві доби з ознайомчим візитом перебували глави іноземних дипмісій та керівники представництв міжнародних організацій в Україні. За словами Юрія Гусєва, ідея запросити в область послів країн-партнерів полягає в тому, щоб показати інвестиційний, туристичний та рекреаційний потенціал регіону.

Саме тому така поважна делегація не могла оминути Новокаховську ОТГ з її туристичним потенціалом, який нарощується кожного року, повідомляє Online НК.

Для огляду було обране відоме в Україні та за її межами виноробне господарство князя П.М. Трубецького. В складі делегації сюди прибуло більше 15 дипломатів, серед яких посли країн G7, ГУАМ, інших країн Європи та Азії, а також представники європейських інституцій.
Поважних гостей радо зустріли керівники господарства та представник місцевої влади міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, адже віднедавна село Веселе увійшло до скаду Новокаховської ОТГ.

Гості занурились в дивовижний світ виноробства. Тут вони дізнались, як виробляється вино, і доторкнулись до магії цього воістину чарівного процесу. Також візитери ознайомились з новітніми досягненнями виноробства, що представлене сучасним обладнанням від провідних європейських виробників. Потім відвідали історичні погреби і дізнались про історію «Виноробного господарства князя П.М. Трубецького», побачили всі цінні колекції та провели дегустацію.

Дипломати жваво обговорювали побачене та ділились враженнями. Особисту подяку міському голові Володимиру Коваленку виказав Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.
Далі члени делегації вирушили до Нової Каховки, де розмістились на ночівлю в одному з готелів міста. Дякуючи владі і бізнесу, перлина Таврії має достойні об’єкти, в яких можуть розміститись на відпочинок гості різного рівня.

Наступного дня, після сніданку, димломати продовжили знайомство з Херсонщиною. Попереду їх чекали зустрічі в біосферному заповіднику «Асканія-Нова», на острові Джарилгач та в ПрАТ «Чумак» у місті Каховка.

Варто зазначити, що Херсонщина – поки що єдиний регіон, який відвідали іноземні дипломати з ознайомчим візитом.