Кандидат на посаду ректора Херсонської морської академії зустрівся з виборцями

6 лет назад 0

У Херсонській державній морській академії 5 лютого 2018 року відбулася зустріч кандидата на посаду ректора, доктора педагогічних наук, доцента Чернявського Василя Васильовича з трудовим колективом ХДМА.

В актовій залі зібралося близько 300 працівників академії. Відвідав збори і менеджер з навчання кадрів компанії «Марлоу Навігейшн» Мартін Банков, — повідомляє Вusiness-kherson.info.

 на фото — Нагрибельний Я.А., Ляшкевич А.І., Чернявський В.В.

Із біографією Василя Васильовича ознайомив присутніх заступник декана факультету судноводіння з навчально-виховної роботи Нагрибельний Ярослав Анатолійович, звернувши увагу на поступовість і взаємозалежність його професійного та кар’єрного зростання: накопичувався досвід – зростав обсяг обов’язків і рівень відповідальності.

Чернявський Василь Васильович роз’яснив основні положення своєї програми, підкресливши: «Я стояв біля витоків створення Херсонської державної морської академії, безпосередньо брав участь у розробці стратегії її розвитку і планую продовжити роботу зі збереження комплексу надбань і досягнень колективів академії, коледжу і ліцею».

Василь Васильович поділився із учасниками зборів своїми поглядами на систему управління академією, кадрову політику, освітню та науково-дослідну діяльність закладу. Особливу увагу у своїй програмі він приділив розвитку міжнародного співробітництва та інтеграції академії в європейський освітньо-науковий і культурний простір, підтримці студентського самоврядування та соціально-економічному розвитку навчального закладу. Він не обіцяв збагатити кожного працівника та забезпечити розваги та безперервне дозвілля курсантам, проте виступ В.В. Чернявського свідчив про глибоку повагу до колективу, в якому він зростав і працював багато років, чітке розуміння своїх можливостей, упевненість у тому, що його оточують однодумці, яким небайдужа доля академії, а не лише власний добробут.

на фото — професор Ходаковський В.Ф.

На підтримку В.В. Чернявського виступив професор Володимир Федорович Ходаковський, що очолював кращий морський навчальний заклад країни понад 20 років. «Зміна ректора відбувається в той час, коли академія досягла найвищого рівня свого розвитку, — зазначив він. — За останні п’ять років виросла чисельність курсантів, значно покращився рівень освітньо-наукової роботи та фінансово-економічний стан закладу. Зараз ми повинні не просто обрати ректора, а визначитися з людиною, яка збереже ті надбання, які ми маємо. Мені важливо, щоб посаду ректора отримала людина, здатна оцінити, як важко все це створювалося. Я беру на себе моральну відповідальність допомогти Василю Васильовичу стати реальним лідером академії».

Програму Чернявського В.В. високо оцінив доктор технічних наук, професор Лєонов Валерій Євгенович: «Мені імпонує прагнення Василя Васильовича переорієнтувати освітній процес на умови, близькі до реальності. Це те, чого чекають від нас курсанти і роботодавці. І найважливіше, що ми маємо таку можливість, тому що у нас є прекрасна база, створена за участі професора Ходаковського В.Ф. У програмі Чернявського В.В. мене приваблює намір розвивати перспективні напрями фундаментальних і прикладних досліджень науково-педагогічного та курсантського складу академії. Коли я бачу, як у наших вихованців, що беруть участь у дослідницькій роботі, «горять» очі, я розумію, що ми не марно працюємо. Тому вважаю, що ми зробимо вірний вибір, якщо дамо Василю Васильовичу можливість виконати ці програмні задачі». на фото — доцент кафедри англійської мови в судноводінні Мороз О. Л.

Доцент кафедри англійської мови в судноводінні Мороз Олена Леонідівна у своєму виступі зазначила : «Якщо ми прагнемо подальшого розвитку, успіху і процвітання академії, то повинні замислитися, хто здатен це здійснити. По-перше, це людина, що має досвід керівної роботи. По-друге, — фахівець, який із середини знає процес, знає шлях стратегічного розвитку закладу. На мою думку, наразі вибір є очевидним. Це Василь Васильович Чернявський».

Декан факультету суднової енергетики, кандидат технічних наук, доцент Білоусов Є.В.

Декан факультету суднової енергетики, кандидат технічних наук, доцент Білоусов Євген Вікторович підкреслив: «Вибір колективу академії повинен бути таким, щоб змінилася людина на посаді ректора, але не змінився курс, яким крокує академія, тому що цей курс є ефективним, адже сьогодні ми працюємо в одному з найкращих навчальних закладів держави. Програма Чернявського В.В. базується на наших надбаннях і розвиває ідеї Ходаковського В.Ф. Ми всі повинні бути вдячними Василю Васильовичу як людині, яка бере на себе колосальну відповідальність, величезну роботу та масу негативних моментів, пов’язаних із виконанням цієї роботи. Василь Васильович здатний пройти цей шлях. Якщо ми його оберемо, то отримаємо молодого, перспективного, ефективного керівника, з яким академія ще багато років зможе рухатися далі».

  Кандидат технічних наук, доцент  В. П. Савчук.

«У мене немає сумніву стосовно того, за кого віддати свій голос, — зазначив кандидат технічних наук, доцент Володимир Петрович Савчук. – Сьогодні у багатьох вишів держави виникають серйозні проблеми. Нам треба об’єктивно оцінювати свої сили і можливості. Ми нічого не вимагатимемо від майбутнього ректора, адже ми – одна сім’я. Ми будемо лише допомагати».

  Доктор технічних наук, професор Рожков С. О.

Завідувач кафедри експлуатації суднового електрообладнання та засобів автоматики, доктор технічних наук, професор Рожков Сергій Олександрович висловив упевненість у силах і обдаруваннях кандидата на посаду ректора ХДМА Чернявського В.В.: «Василь Васильович – висококваліфікований фахівець і талановитий адміністратор. Хоча завдання, що поставив у програмі стратегічного розвитку академії Ходаковський В.Ф., дуже складні та потребують зусиль всього колективу, вважаю, що Чернявський В.В. із ними упорається».

Старший викладач кафедри управління судном,капітан далекого плавання Півоваров Л. А.

Ситуацію, що склалася в Херсонській державній морській академії, можна порівняти зі зміною капітана на судні. Так вважає старший викладач кафедри управління судном, капітан далекого плавання Півоваров Леонід Абрамович.

Цей досвідчений фахівець зауважив, що робота ректора у нинішній ситуації набагато складніша й озвучив найвагоміші аргументи на користь В.В. Чернявського: «Близько 85% проблем виникають у сфері спілкування з людьми. Василь Васильович уміє вирішувати всі питання стримано, ввічливо, конструктивно. А його радником і гарантом є неперевершений керівник – Ходаковський Володимир Федорович».

На завершення зустрічі кандидат на посаду ректора ХДМА Чернявський Василь Васильович подякував учасникам зборів за увагу та добрі слова: 

«Усе залежить не стільки від людини, яка стане ректором, скільки від колективу і надбань, що ми маємо сьогодні, — зазначив він. — Тільки спираючись на отриманий досвід ми можемо все подолати та упевнено рухатися у майбутнє».

Оплески присутніх після кожного виступу свідчили про щиру підтримку колективом академії кандидата на посаду ректора ХДМА Чернявського В.В., — повідомляє журналіст Вusiness-kherson.info

фото — Вusiness-kherson.info