Кiновиробники відвідали заповідник на Херсонщинi

4 года назад 0

Українські кіновиробники минулого тижня завітали до Херсонської області, щоб ознайомитися з яскравими локаціями області, придатними для проведення зйомок. Побували учасники візиту й у біосферному заповіднику «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна.
Біосферний заповідник – справжня окраса півдня України, туристична перлина, аналогів якій не знайдеш у всьому світі. Унікальний природно-аграрний комплекс було створено Фрідріхом Едуардовичем Фальц-Фейном у його приватному маєтку наприкінці ХІХ століття. Нетипова ідея сумістити збереження унікальної природи херсонських степів, створення дендрологічного, зоологічного парків та запуск продуктивного сільськогосподарського виробництва була реалізована з великим завзяттям та любов’ю до Таврійського краю.

У наш час на території заповідника в природному середовищі існування проживають близько 2 тисяч видів тварин, тут ростуть понад 520 видів вищих рослин. В «Асканії-Нова» живуть не менше 1155 видів членистоногих, 7 видів земноводних і плазунів, 18 видів ссавців, у різні пори року пролітає більше 270 видів птахів, з яких 107 видів залишаються на гніздування. Крім того, тут зростає 478 видів вищих рослин. Деякі види рослин та тварин занесені в Червону книгу України.

Нагадаємо, продюсери та режисери відомих українських компаній ««Національна кінематика України»,«Star Media», Студія «Квартал 95», «Mainstream продакшн», «Film.UA Group» відправилися у дводенну подорож Херсонщиною, щоб на власні очі побачити дивовижні місця, які варто показати українському та іноземному глядачу. Візит кіновиробників було організовано Херсонською обласною державною адміністрацією у кооперації з Державним агентством України з питань кіно.

Департамент туризму та курортів ХОДА