Книги херсонського автора можуть увійти у 30 знакових книжок нашої Незалежності

3 года назад 0

Романи "Отаман" та "Останній бій  Урус-Шайтана" херсонського автора Віктора Вальда-Михайлова можуть увійти до тридцятки знакових книжок нашої Незалежності. Ці твори назвали херсонці, які вирішили взяти участь у проєкті Українського інституту книги.   

Що стало поштовхом для створення романів та чим надихався в ефірі Українського радіо. Херсон розповів Віктор Вальд-Михайлов.  

"На одному із заходів у Києві мої друзі кажуть мені: "Чого ти все пишеш про Спарту інші країни? Подивись яка наша країна, в неї багата історія, таких подій  світі точно не було". І я вирішив написати, і написав роман "Останній бій Урус-шайтана" , — розповідає автор.

У 2017 році його  роман визнали кращим романом конкурсу "Коронація слова". За словами Віктора, тема твору зовсім неординарна. 

"Критики кажуть, що це перший  український письменник який зміг показати в романі нас українців, козаків, нашу Україну очима недруга, цього ж Архана Османа, який йде на українську землю вбити кошового Івана  Сірка.  Це його шлях, це пригоди які були на його шляху, це цікаві події. Знову ж таки переплетено багато жанрів", — розповідає Віктор Вальд-Михайлов.

Його "Отаман"  — роман про Херсон. В ньому автор описав дореволюційне місто. Тут є і Суворівська, Богородицька  і "золотий" будинок — колишнє консульство Перу, і херсонські підземелля.

"Є і про те таємниче, що в наших островах закопано дуже багато золота. І вже коли я закінчував книгу, зрозумів, що це дуже мало про Херсон, тут стільки подій відбувалося що ще багато говорити про що! Багато планів на майбутнє, серед них і потужніший проєкт, як засновувався Херсон. Історія повинна розповідати, її необхідно пам’ятати і знати", — каже Віктор Вальд-Михайлов.
 
Український інститут книги запустив святковий проєкт "30 знакових книжок нашої Незалежності". Кожен українець зможе обрати знакові книги в трьох декадах зі списку, який складуть експерти.

UA:Херсон