Легендарного командира батальйону “Херсон” посмертно нагородять медаллю Архистратига Михаїла

4 года назад 0

У вівторок, 25 серпня о 17:00, запрошуємо херсонців на Алею Героїв України (біля Шевченківського парку), щоб згадати командира батальйону «Херсон» Руслана Сторчеуса.
 Саме у цей день минають шості роковини загибелі Героя під час зіткнення українського війська з російськими загарбниками в місті Іловайськ. 

Під час заходу відбудеться нагородження командира батальйону «Херсон» Руслана Сторчеуса (посмертно) медаллю святого Архистратига Михаїла за жертовність та любов до України.

 Вручатимуть нагороду батькові Героя — Олександру Костянтиновичу Сторчеусу. У 2013-14 роках Руслан Сторчеус відіграв ключову роль у недопущенні в нашому місті так званої «русской весны». 

Він був одним з перших засновників самооборони в Херсоні. Завдяки його організаторським здібностям, наполегливості та взаємодії з однодумцями в Херсоні були провалені всі спроби дестабілізації проросійськими силами. А потім спалахнув Донбас.

 Руслан не стояв осторонь й створив добровольчий батальйон спеціального призначення «Херсон». Будучи комбатом, він доклав чимало зусиль, щоб буквально вдягнути, взути та підготувати хлопців до бойового зіткнення з ворогом.

 Загинув Герой в місті Іловайськ, потрапивши у засідку. Був вбитим й водій Олег Пешков. Вони поспішали привезти хлопцям необхідні для оборони іловайського депо боєприпаси. 

«Я вийшов, щоб мої діти жили краще» — пояснював Руслан під час подій Революції Гідності у 2014 році.

 «Коли прийдуть двохсоті вантажі, дивитися в обличчя дружин та матерів буду я!» — казав Руслан, вимагаючи від обласного керівництва МВС елементарного: екіпірувати бійців батальйону формою, берцями, касками, бронежилетами та дати добро на проведення вишколів особового складу, щоб бути підготовленими до служби в умовах бойових дій. 

Згадаймо сина, побратима та друга разом!

pivdenukraine.com.ua