Ляшко-владі: Верніть вкрадене, а не кредити набирайте

7 лет назад 0

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко з трибуни Верховної Ради звернувся до керівництва держави з вимогою оприлюднити нещодавно підписаний Меморандум з Міжнародним валютним фондом.

«Я звертаюсь до Президента України, голови уряду, Міністра фінансів та голови НБУ, які підписали таємний договір з МВФ. Ви берете мільярд доларів кредиту, розказуючи, що не маєте можливості без цих грошей утримувати гривню, покривати дефіцит держбюджету та вирішувати інші нагальні питання в країні. Водночас ви нічого не робите, аби перекрити офшорні дірки, які за інформацією ЦРУ за останні пару років виросли до 20 мільярдів доларів. Ви з України виводите сотні мільярдів доларів, обкрадаючи кожного українця, а набираєтесь тих кредитів, як сучка бліх», — обурився політик.

Олег Ляшко впевнений, Меморандум вже давно б показали українцям, якби там не були закладені антидержавницькі речі. А саме, продаж землі, підвищення пенсійного віку та збільшення тарифів.

«Хто вам дав право таємно підписувати ці документи? Чому ніхто не вийшов на цю трибуну і не продемонстрував цей договір? Чому не поінформували українців та парламент, які домовленості досягнуті з МВФ? Ваш уряд сформувала компрадорська парламентська коаліція, але це не означає, що ви повинні ховати від українців правду. Ви підписали вирок Україні, але, на жаль, не своєю кров’ю, а кров’ю українців», — переконаний Ляшко.

Нагадаємо, лідер опозиційної фракції звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з вимогою через суд оприлюднити цей документ.