Лосось виявився небезпечний для здоров’я, і ось чому

6 лет назад 0

Безліч людей постійно вживають червону рибу в свій раціон, вважаючи її корисною для здоров'я. Однак у вашу їжу швидше за все потрапить вирощена в штучних водоймах риба. Такий лосось несе більше шкоди не тільки організму, але і екосистемі та навколишньому середовищу.

Асоціація з оцінки продуктів харчування і їх виробників приводить причини не вживати вирощеного на фермах лосося:

1. При штучному розведенні, особливо інтенсивному, риба обмежена мережами, що призводить до осідання екскрементів в межах місця розведення. Чищенням дна ніхто при цьому не займається;

2. Щоб лосось мав рожевий колір, як дикий побратим, корми додають барвники;

3. В околицях лососевих ферм в розставлені тенета трапляються частенько птиці, тюлені та інша живність;

4. Ендосульфан є токсичним пестицидом і заборонений в якості добавки в багатьох країнах. Норвегія ж в 2013 році отримала «добро» на збільшення його кількості у кормі.

5. Розведення лосося в штучних умовах призводить до різкого скорочення дикої популяції даного виду риб.

6. Риба, яка міститься в екскрементах (це понад 500 тисяч) та іншої нечисті, є в підсумку їжею для патогенних мікроорганізмів, які не мають перешкод і меж пересування;

7. Висновок досліджень американських вчених: «Ви повинні уникати вирощуваного лосося, як чуми!».

8. Ферми не так ефективні, як хотілося б. Підсумок вельми плачевний – скорочення рибних запасів і зникнення деяких видів.

9. Анна-Ліза Монсен не рекомендує вагітним жінкам вживати лосося. Причина – в наявності токсинів у великій кількості в середовищі розведення. Інформація була доведена норвезьким лікарем незважаючи на те, що це могло відбитися на її кар'єрі негативно.