Медики посилюють санітарно-епідемічний контроль

5 лет назад 0

В Україні у зв'язку з введенням воєнного стану посилиться санітарно-епідемічний контроль за навколишнім середовищем, зокрема, Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) вводить посилений режим роботи відділу з реагування на надзвичайні події.

Про це повідомляє сайт ЦГЗ.

“Відповідно до листа Міністерства охорони здоров’я України, для забезпечення епідемічного благополуччя на територіях, на яких введено воєнний стан, посилюється моніторинг за станом навколишнього середовища, і в рамках єдиної державної системи цивільного захисту об’єкти приводяться у повну готовність. Зокрема, в структурі Центру громадського здоров’я забезпечено посилений режим роботи відділу з реагування на надзвичайні події та ММСП (міжнародні медико-санітарні правила)”, — зазначається у ЦГЗ.

У відомстві запевнили, що українці, попри воєнний стан, отримуватимуть усі необхідні послуги у штатному режимі.

«Ми піклуємося про здоров’я населення і виступаємо в ролі координуючого та організаційно-методичного центру на випадок виникнення надзвичайних подій у сфері громадського здоров’я (епідемій, спалахів, масових отруєнь невідомими речовинами). Центр громадського здоров’я готовий тісно співпрацювати з обласними держадміністраціями, органами місцевого самоврядування та лабораторними центрами 10 областей, в яких введено воєнний стан. Ми надаватимемо необхідні консультації, експертну допомогу та оновлюватимемо актуальну інформацію про санітарно-епідемічну ситуацію», – наголосив директор Центру громадського здоров’я Володимир Курпіта.