Михайло Опанащенко: Моє завдання – створити умови для розвитку бізнесу у Херсоні

4 года назад 0

Останніми десятиліттями мешканці Херсона спостерігають доволі сумну і печальну картину: підприємства перестають працювати, заводи зупиняються, комунальне майно продається за безцінь. Залишаються вічними лише обіцянки покласти цьому край цьому від тих, хто стоїть біля керма міста.

Роками ми бачимо, як влада робить помилки і не спішить їх виправляти, не спішить займатися створенням нових робочих місць, залученням інвестицій, підтримкою малого бізнесу.

А між тим, дарма. Проблема відсутності робочих місць у Херсоні – те, що згідно останніх соцопитувань, хвилює мешканців найбільше.Михайло Опанащенко переконаний: вона може бути вирішена.

«Малий бізнес зараз переживає не найкращі часи. Але ще не пізно взяти все в руки, виправляти допущені помилки і підтримувати людей, які готові працювати для міста та створювати нові робочі місця. Сьогоднішня ж влада, на жаль, не має жодної стратегії із виправлення цих помилок» , — підкреслює Опанащенко.

Підтримка малого бізнесу  і створення робочих місць нерозривно пов’язані. Тому, за словами Михайла Опанащенка, варто починати вести діалог з бізнесменами, дати зрозуміти їм: місто на вашому боці.

«Якщо бізнес не може розвиватися, для нього треба створювати умови, лобіювати певні рішення у Верховній Раді», — додає він.Одне із таких рішень – податкові пільги для Херсона та вільні бізнес-зони.«Не проблема вийти на рівень держави з проханням надати податкові канікули на 5 років. Подивіться на Одесу – там такий проект був успішно втілений у життя. Саме він став поштовхом до розвитку міста та залученню інвестицій»
, — говорить Опанащенко.

Але знову-таки: для цього потрібне бажання міських керманичів.

«Людина, яка приходить до влади, має чітко розуміти своє завдання і розуміти свою відповідальність перед мешканцями. Те, що ми бачимо зараз – і діяльність міського голови, і депутатів –  вона, на жаль, не про це. Необхідно відстоювати інтереси усіх груп населення, надто тих, хто робить свій вклад у розвиток Херсона; бути готовими до постійного діалогу на рівні держави. А таких кроків ми не бачили»,
— зазначає Опанащенко.

Втім, ці кроки – цілком реальні.

«Тому моє завдання  – створити умови для розвитку бізнесу, показати його представникам усі доступні стратегічні майданчики та залучити справжніх професіоналів і знавців своєї справи. Ніякого популізму, ніяких пустих обіцянок – все має бути чітко, ясно і просто» , — підкреслює Михайло Опанащенко.