Міністр розвитку громад Олексій Чернишов перевірив Велике будівництво на Херсонщині

4 года назад 0

1 серпня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов з робочим візитом відвідав Херсонську область.
Міністр провів нараду з керівництвом області та за участі народних депутатів від Херсонщини Вікторії Вагнєр та Павла Павліша, на якій заслухав звіт щодо стану будівництва об’єктів програми Президента «Велике Будівництво» та ДФРР, виконання завдань Уряду, зокрема, протидії поширенню респіраторної хвороби COVID-19, а також впровадження реформи децентралізації.
Зокрема, Міністр привітав Херсонську область, яка потрапила до «зеленої» зони з низьким показником захворювань на коронавірус, але наголосив, що ситуація з коронавірусом не на день чи місяць — це ре алії сьогодення, до яких треба пристосовуватись, а також бути готовими до другої хвилі. Також Олексій Чернишов доручив керівництву області вжити заходів з недопущення виникнення заборгованості по зарплаті медичним працівникам.
Під час наради також обговорили нагальні питання щодо реформи децентралізації, зокрема, впровадження нового адмінтерустрою. Міністр наголосив, що ті історичні рішення, прийняті Урядом та Верховною Радою України щодо затвердження територій 1470 ОТГ та створення 136 нових районів, дали старт важливим та необхідним змінам в Україні. «Країна потребувала цих змін давно, але нам ще потрібно пройти важкий шлях з їх втілення. Як правило, будь-які реформи, навіть позитивні, сприймаються суспільством неоднозначно. Тому закликаю керівництво області активніше проводити роз’яснювальну роботу з населенням», – акцентував він.
Міністр Олексій Чернишов разом з головою Херсонської ОДА Юрієм Гусєвим проінспектували низку об’єктів, що відбудовуються в рамках програми «Велике будівництво». Міністр побував у дитсадку в Музиківській ОТГ, на футбольному майданчику стадіону «Кристал» у Херсоні, в опорній школі у селі Нова Збур’ївка Голопристанського району та оглянув реконструкцію ділянки автодороги М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ. У КНП «Каховська центральна районна лікарня Каховської районної ради» ознайомився з планом реконструкції 8-ми приймальних відділень опорних лікарень області. Загалом у 2020 році в Херсонській області планують реалізувати 18 об’єктів. Зараз тривають роботи на 17 об’єктах — 5 шкіл, 6 дитсадків, 6 стадіонів. За словами обласного керівництва, до початку навчального року в області будуть звершені 11 об’єктів – 4 школи, 6 стадіонів та 1 дитсадок. Також у планах до кінця року завершити реконструкцію приймальних відділень. Наразі вже укладено договори на проведення реконструкції трьох і тривають тендерні процедури щодо п’яти приймальних відділень.
«Херсонська область запланувала та реалізує більше об’єктів від запланованих у Програмі 5 шкіл – 5 садків – 5 стадіонів. Також область швидше рухається у реалізації приймальних відділень. Щодо стану будівництва доріг, хочу зауважити, що зараз держава фінансує будівництво швидше, ніж область встигає освоїти кошти. Домовились з керівництвом області про пришвидшення освоєння коштів, а також темпів будівництва», – повідомив Олексій Чернишов.
Міністр зазначив, що має загалом досить позитивне враження від стану реалізації програми «Великого будівництва» на Херсонщині, хоча один об’єкт доведеться замінити через невідповідність критеріям Програми, а щодо деяких інших були суттєві зауваження. «Це – нормально, адже ми хочемо, щоб кожен об’єкт «Великого будівництва» був якісним, сучасним, безпечним та комфортним», — наголосив він. Очільник Мінрегіну подякував керівництву ОДА та команді за роботу та висловив сподівання, що Херсонська область й надалі дотримуватиметься швидкого темпу виконання Програми.
Херсонська ОДА