Місцеві вибори: як голосували на найменших виборчих дільницях Херсонщини

4 года назад 0

З 216 виборців за півдня роботи дільниці проголосували 34 людини. Суспільне побувало на кількох найменших виборчих дільницях у Голопристанській об’єднаній територіальній громаді Херсонської області.

У селі Великий Клин за списками 216 виборців. Голова комісії Микола Білий каже, голосувати місцеві не хочуть, бо не вірять, що щось зміниться:

"Не голосують люди, тому що люди не вірять. Усі кандидати приїжджають сюди і обіцяють зробити і майданчики, ось садок який у нас є. Він занедбаний. А коли вибори проходять, забувають про нас. Село у нас бачите, яке занедбане". Проблем у селі багато, каже Микола Білий, тут немає фельдшерського пункту та людям роботи. Навіть тримати худобу важко, бо ніде випасати. На все село 4 корови. За словами голови виборчої дільниці, проблема була і з тим, де її облаштувати, бо у селі немає жодного громадського приміщення, тому розмістилися у коридорі контори дослідного господарства.

Виборча комісія працює з дотриманням карантинних заходів: на вході обробляють руки антисептиком, запускають у масках. Щодо соціальної дистанції проблем немає, бо охочих взяти участь у голосуванні небагато, говорить Микола Білий. За перші 6 годин роботи проголосувало трохи більше 15 відсотків зареєстрованих тут виборців. Зробила це Олександра Філенко, каже, з надією на зміни:

"Ми переживаємо за наш край, село. Сподіваємося на краще. З бюлетенями мені вдалося розібратися, а як інші старі люди з цим впоралися, не знаю".

 
Серед тих, хто прийшов на вибори, переважно люди старшого віку, каже голова дільниці. Молодь із села виїздить, бо ніде працювати. Проголосувати прийшла Людмила Залевська  із чоловіком. Каже, що сподівається на зміни.
У виборчому списку дільниці 650250 сотня виборців. З них фактично у селі Рідна Україна проживають близько 75, розказала голова виборчої комісії Світлана Константинова. Виборча дільниця розпочала роботу о 8-й годині. За півдня тут проголосували 37 людей, — розповіла голова комісії Світлана Константинова:

"Перестали вже вірити. Всі щось обіцяють, обіцяють, а до діла ніхто не довів. У нас село маленьке, майже одні пенсіонери і вони взагалі не хочуть іти на вибори, тому що нікому не вірять".

Магазину у селі немає, 1 годину на день працює кіоск, тому за покупками місцеві їздять до найближчих населених пунктів. А цієї весни за новою реформою закрили медпункт. Костянтин Константинов говорить, сільська рада не переймається долею села, але сподівається, що щось зміниться. Додав, що виборці багато кому вже не вірять, адже багато і часто обіцяють, і з того нічого не роблять.

Тетяна Кожукару цього дня прийшла на вибори:

"Треба ж обирати свою місцеву владу. Віримо і надіємося, що щось зміниться. Проблема на проблемах у нас: медпункту у нас немає, магазину у нас нормального немає та й клуб не працює".

UA:Херсон