МОЗ запустили серію онлайн-курсів по медицині для українців

5 лет назад 0

В Україні вперше запустили серію безкоштовних медичних онлайн-курсів. 

Про це повідомила на Facebook-сторінці в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Центр громадського здоров'я МОЗ України запустив серію медичних курсів. Все можна проходити онлайн, в будь-якому місці і в будь-який зручний час. За чашкою какао на улюбленому дивані, наприклад. Головне — мотивація вчитися новому", — переконані автори ідеї. 

За словами Супрун, курси будуть корисні медичним та соціальним працівникам, психологам, а також всім бажаючим розширити свої знання.

"Серед тем — вірусні гепатити В і С, лікування опіоїдної залежності, мультирезистентний туберкульоз, опортуністичні інфекції, супутні стани і захворювання, організаційні аспекти надання інтегрованих послуг особам з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів, профілактика передачі ВІЛ від матері до дитини, психосоціальний супровід хворих з опіоїдної залежності, інтегрована допомога особам з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів, інфекційний контроль за туберкульозом для працівників первинної медико-санітарної допомоги", — йдеться у дописі.

 

Всі курси доступні за посиланням: courses.phc.org.ua. Це перший цикл навчання. В цілому рік заплановано чотири таких цикли тривалістю по два місяці.

"Навчання безкоштовне. Викладач може рекомендувати додаткову літературу, щоб ви могли глибше вивчити певну тему, але доступних в рамках курсу матеріалів достатньо для успішного його закінчення. Навчальні і перевірні матеріали, а також форум доступні онлайн в будь-який час", — додала Супрун.