На дорогах Херсонщини гинуть діти

4 года назад 0

Лише за січень-липень 2020 року на території Херсонської області зареєстровано 81 ДТП за участі дітей, з них 66 — це ДТП з потерпілими, в яких 3 дитини загинуло та 71 травмувалась.
Минулого ж року за той самий період травмувалось 76 дітей, а 5 загинули, – поділився сумною статистикою пpec-oфiцep Упpaвлiння пaтpульнoї пoлiцiї в Xepcoнcький oблacтi Aндpiй Кований .
Минулого року в Україні набув чинності закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей".
Тепер за перевезення дітей без автокрісел передбачений штраф від 510 гривень (30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до 850 — за повторне порушення.
Правилами дорожнього руху забороняється перевозити дітей, зріст яких менше ніж 145 см або які не досягли 12-річного віку в транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання автокрісел.
За словами Андрія Кованого, за порушення правил перевезення дітей патрульна поліція склала на водіїв 24 постанови з початку 2020 року.
Олена ПІМЕНОВА