На херсонців чекає прем’єра від інклюзивного театру (ФОТО)

5 лет назад 0

23 січня о 15.00 на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара (ІІІ поверх) відбудеться прем’єра вистави «Незвичайні пригоди казкової феї», до якої увійшлитри фрагменти з відомих світових творів: «Пригоди Незнайки та його друзів» (М. Носов), «Маленький принц» (А. де Сент-Екзюпері) та «Аліса в країні чудес» (Л. Керролл).

Унікальний проект для Херсона реалізується за ініціативи директора Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара Н.І.Коротун, Заслуженого діяча мистецтв України, режисера І.В. Корольової, ГО «Сонячні діти Херсонщини», ГО «Серце матері» та ініціативної групи: «Зачаровані діти». 

 

Головна мета проекту — привернення уваги громади до проблем реалізації людей з особливими потребами, а також подолання стереотипів щодо місця сучасної бібліотеки у суспільстві.

Акторами стали представники громадських об’єднань: ГО «Сонячні діти Херсонщини», ГО «Серце матері» та ініціативної групи: «Зачаровані діти». 

 

Довідка. З листопада 2018 року в Херсоні діє інклюзивнийтеатр «Звичайна роль – особливий актор», в якому беруть участь діти і дорослі, в тому числі й люди з інвалідністю.