На Херсонщині Герой АТО Руслан Сторчеус посмертно отримав медаль

4 года назад 0

За жертовність та любов до України: медаль Святого Архистратига Михаїла посмертно отримав Герой АТО Руслан Сторчеус. Нагороду 25 серпня, у середмісті Херсона на Алеї Героїв незалежної України вручили батьку Руслана — Олександру Сторчеусу.
Медаль від Блаженнійшого Епіфанія , Митрополита Київського і всієї України отримав батько Руслана — Олександр Сторчеус.
Олександр Сторчеус розповів, що Руслан був людиною, яка заходила до церкви. Це — духовна нагорода, і вона важлива у житті родини. Додав, що Руслан на це заслуговує. Нагородити Руслана медаллю посмертно ініціював настоятель Храму святої Олександри Православної церкви України Андрій Калита: "Нагороджуються люди, які зі щирим серцем трудятся або трудились на благо своєї України. За любов і жертовність — це люди, які відкрили серце і принесли щось в жертву. Я не був дуже близько знайомий з Русланом, але були ситуації, коли ми спілкувались під час Майдана. Оця його жертовність піти на війну, без захисту, — це і є та жертва".
Руслан – це та людина, яка об′єднала в єдиний колектив правоохоронців і Самооборону, — говорить друг, колишній військовослужбовець Андрій Тарчинський: "Ми стояли друг проти друга, а стали єдиним, незламним братським колективом. Тоді, в Іловайську, жодна людина бросала свого побратима, жодна".

Суспільне Херсон