На Херсонщині онук заради автівки жорстоко вбив дідуся

5 лет назад 0

Херсонською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства літнього чоловіка та вчинення відносно нього розбійного нападу в с.Степанівка. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що 24-річний онук потерпілого шляхом вільного доступу проник до подвір’я свого діда за адресою: м. Херсон, с. Степанівка, вул. Заводська та за допомогою ножа наніс потерпілому не менше 10 колото-різаних поранень грудної клітини, спини, заподіявши останньому тяжкі тілесні ушкодження. Відповідно до попереднього висновку судово-медичного дослідження смерть потерпілого настала від гострої крововтрати, колото-різаного поранення грудної клітини. 

Після чого, підозрюваний заволодів майном потерпілого а саме: шкіряним гаманцем з грошовими коштами, сума яких встановлюється, двома дублікатами ключів від транспортного засобу марки «Ford Fusion», ключами від будинку, портмоне з документами,  а саме: трьома банківськими картками та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу марки «Ford Fusion».

Таким чином, чоловік підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених: ч.4 ст. 187 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є: напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаний з проникненням у житло та інше приміщення, із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень та п.6 ч.2 ст. 115 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є: вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів.13.02.2019 року чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України., 14.02.2019 року повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених п.6 ч.2 ст. 115, ч.4 ст. 187 КК України. 15.02.2019 відносно підозрюваного за результатами розгляду судом клопотання органу досудового розслідування обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативної міри запобіжного заходу у вигляді застави. 

На даний час слідчі дії тривають.   

Херсонська місцева прокуратура