На Херсонщині рятувальники звільнили зі снігових заметів 91 автівку

7 лет назад 0

На Херсонщині рятувальники за минулу добу звільнили зі снігових заметів на дорогах області 91 автівку.

Про це розповіла кореспондентові Укрінформу фахівець прес-служби Головного управління ДСНС України у Херсонській області Галина Лисенко.

"На Херсонщині за минулу добу рятувальники звільнили зі снігових заметів на дорогах області 91 транспортний засіб, де перебували близько 300 людей. Найбільше таких випадків було на трасі між містами Херсон і Миколаїв. Тут найбільше попрацював аварійно-рятувальний загін спецпризначення ГУ ДСНС в області. Його співробітники витягли зі снігових заметів 70 машин, у тому числі 2 "Швидкі допомоги", 3 автобуси, 20 вантажівок, а решта — легкові автомобілі", — розповіла Лисенко.

За її словами, вже 7 січня о 05.35 до Служби порятунку на номер "101" надійшла інформація від "Швидкої допомоги" про те, що їх автомобіль виїхав за викликом у село Садове Білозерського району і застряг у сніговому заметі. Щоб якнайшвидше дістатися до хворого, рятувальники пересадили лікаря у свою машину і доставили його за місцем виклику, зазначила Лисенко.

Вона додала, що рятувальники Херсонщини під час негоди оперативно ліквідовували "корки": "Наприклад, на трасі біля села Клапая Білозерського району на слизькій засніженій дорозі розвернуло автомобіль "Жигулі", і він перегородив рух іншому транспорту. В результаті тут утворився затор із близько 40 машин. Рятувальники розвернули "Жигулі" у напрямку його подальшого руху, і затор було ліквідовано".

За інформацією Головного управління ДСНС України у Херсонській області, наразі на забезпеченні безпеки руху на дорогах регіону працюють 48 одиниць техніки та 85 працівників "Облавтодору", 8 одиниць техніки і 20 чоловік особового складу ГУ ДСНС в області.

Згідно з інформацією Херсонського обласного центру з гідрометеорології, у зв'язку з переміщенням активного південного циклону 6, 7 та 8 січня 2017 року на території Херсонської області та міста Херсона очікуються складні погодні умови — сильний сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, сильні хуртовини, на дорогах ожеледиця, снігові замети, снігові накати. Очікується посилення північного вітру до 15-20 м/с, місцями — пориви 25-30 м/с, а також різке зниження температури повітря: 7 січня впродовж доби — до 10-15 градусів морозу, 8 січня вночі — до 15-20 градусів морозу, вдень — 8-13 градусів морозу. 9 січня на Херсонщині очікується послаблення та припинення небезпечних погодних явищ.