На Херсонщині суд заарештував працівника природоохоронного відділення Національного природного парку «Нижньодніпровський»

5 лет назад 0

3 травня, відбулося слідче засідання з обрання міри запобіжного заходу працівникові природоохоронного відділення Національного природного парку «Нижньодніпровський» та його посереднику, які підозрюються у вимаганні хабара. Рішенням слідчого судді Херсонського міського суду підозрювані взяті під варту на 2 місяці з можливістю внесення застави.

Як повідомлялося раніше в засобах масової інформації, 24 квітня слідчими обласного главку поліції разом з представниками інших правоохоронних органів був задокументований факт отримання співробітником природоохоронного відділення Національного природного парку «Нижньодніпровський» неправомірної вигоди. Як з’ясувалося, посадовець Нацпарку за не перешкоджання вилову водних живих біоресурсів в акваторії Національного парку вимагав з приватного підприємця 15,5 тисяч гривень, які цього дня отримав посередник.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління ГУНП в Херсонській області Віктор Баранецький, наразі триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Слідчим суддею і посадовцю та посереднику обрана міра запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою строком 60 діб з правом внесення застави. Підозрюваним загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і конфіскація майна.

 

Відділ комунікації поліції Херсонської області