На Херсонщині триває місячник пожежної безпеки у житлі

6 лет назад 0

10 листопада рятувальники Генічеського районного відділу ГУ ДСНС України у Херсонській області в рамках місячника пожежної безпеки в житлі провели профілактичний захід в дитячо-дошкільному закладі «КОЛОСОК».

Такі заходи, які співробітники “Служби порятунку” проводять для малечі, завжди проходить у теплій та дружній атмосфері, особливо, коли слухачами є дошкільнята.

Розпочався захід із музичної вистави на протипожежну тематику яку вихователі разом з дошкільнятами підготували для гостей. Глядачі побачили, яке страшне лихо можуть накоїти дитячі пустощі з вогнем та як поводитися у випадку виникнення пожежі. 

По закінченні вистави малечі пояснили, чому сірники дітям не іграшка, що гра з вогнем небезпечна, і вогонь без нагляду може перетворитися на жорстокого ворога людини, приносячи біди і нещастя. Розповіли рятувальники й про те, які правила безпеки потрібно дотримуватися, щоб запобігти виникненню пожежі, і як слід себе вести, якщо вона сталася та по закінченню подарували подарунки.

Продовжився захід уже на вулиці де фахівці ДСНС ознайомили малюків з особливостями професії вогнеборців, продемонстрували пожежний автомобіль, пожежно-технічне обладнання, навели приклади його використання в роботі та продемонстрували способи застосування даного обладнання. З великою цікавістю малеча спостерігала за бойовим розгортанням рятувальників в апаратах на стисненому повітрі.

Великий інтерес у дітей викликав пожежний автомобіль, який вони оглянули та розпитали рятувальників про труднощі роботи під час виконання завдань за призначенням.

Також всі бажаючі мали змогу проїхатися на пожежному автомобілі та спробували себе у ролі рятувальників. 

Подібні розважально-навчальні заходи не лише формують у дітей уявлення про професію рятувальника, але й закладають усвідомлення необхідності відповідально ставитись до життя.

Рятувальники нагадали дітям номери телефонів екстренних служб, а щоб краще вони їх засвоїли, подарували малечі пам’ятки.

Головною метою заходу було ознайомлення дітей та дорослих з правилами пожежної безпеки, а також ознайомлення з професіэю рятувальника.

начальник Головного Управління ДСНС України 

у Херсонській області

Сергій Чорний