На Херсонщині триває реконструкція Чаплинської вежі, що транслюватиме сигнал на Крим

5 лет назад 0

Як  повідомив Директор херсонського філіалу концерну радіо і телебачення Олександр Романцов,  висота вежі з 90 метрів збільшиться до 130.

 

«Після анексії Криму нам довелося направити туди сигнал, щоб жителі півострова мали змогу дивитися саме  українські телевізійні  програми. Для збільшення зони покриття сигналу було вирішено реконструювати вежу, збільшити її висоту, а це дало можливість  збільшити  кількість програм. Посилений сигнал спрямований саме на Крим. Телевізійні та радіо  програми транслюватимуться у цифровому та аналоговому режимах», — розповів Олександр Романцов.

Проект реконструкції вежі розробили у 2017 році. Будівництво розпочали 8 місяців тому. Вартість робіт складає близько 5 млн грн.

«Ми державне госпрозрахункове підприємство, бюджетних грошей тут не має. Є наші зароблені кошти. Ми є філіалом всеукраїнського концерну і протягом року збирали кошти з усіх філіалів для реконструкції цього об’єкту. Вежі  будуються не тільки в прикордонних територіях, а і на Донбасі», — зазначив Олександр Романцов.

У свою чергу Петро Семерей — волонтер з будівництва вежі, розповів, що радіус покриття сигналу 40-50 км. для телебачення та 70-80 км. для радіо.

 

«Фундаменти почали робити ще на початку минулого року, а сам монтаж вежі почався перед новим роком. У святкові дні робилися перерви і зараз, з 17 січня, ми продовжуємо будівництво», — наголосив Петро Семерей.

  

Управління інформаційної політики ХОДА