На скільки кілограмів схуднути, щоб не травмувати організм

6 лет назад 0

Людям, які прагнуть швидко позбутись зайвої ваги, боятися варто не лише "ефекту повернення втрачених кіло". Потужного удару стрімке схуднення може завдати здоров'ю. 

Про це пише МОЗ України.

Бажання якомога швидше зробити свої форми близькими до ідеалу часто обертається тим, що людина набуває собі масу набагато серйозніших проблем. Ті, хто скидає вагу занадто швидкими темпами, ризикують неприємним "бонусом" отримати серцево-судинні захворювання, жовчнокам'яну хворобу, гормональний дисбаланс, збій менструального циклу, зменшення м'язової маси, а також багато інших порушень і патологій, серед яких навіть цироз печінки.

"Безпечним для здоров´я вважається позбуття 500-800г, максимально 1 кг за тиждень. Не варто намагатись схуднути на 10-20 кг за короткий термін", — застерігає гастроентеролог-дієтолог Наталія Динник.

Як розповідає лікар, нині офіційно підтверджено, що втрата 10% маси тіла за 3-місячний період загрожує розвитком нутрітивної недостатності — небезпечного стану, за якого організм потерпає від нестачі поживних речовин та енергії. За такої ситуації людина вже не може обійтися без медичної допомоги.