Начальник Управління транспортної, дорожньої інфраструктури Херсонської міськради Марина Віркун розповіла херсонцям про новини

6 лет назад 0

Управління транспорту готує нову маршрутну мережу та збирає найкращі пропозиції від виробників автобусів.

 

На черговому засіданні робочої групи (з аналізу пропозицій щодо оптимізації мережі міських маршрутів, затвердженої розпорядженням міського голови № 39 від 31.01.20180) обговорювалися нові підходи в організації мережі громадського транспорту, яка дозволить впорядкувати рух, підвищити конкурентоспроможність маршрутів, а також створить умови для запровадження режиму та графіку роботи транспорту. Отже, вже скоро херсонці зможуть ознайомитись із пропозиціями щодо оновлення мережі міських маршрутів.

Нова мережа – необхідна умова для покращення якості пасажирських перевезень та проведення перезавантаження системи роботи в цілому, адже в поточному році передбачено придбання нового комунального транспорту: 30 автобусів великої місткості та 10 тролейбусів.

До речі, на сьогодні продовжується пошук найкращих пропозицій від існуючих на ринку виробників тролейбусів та автобусів. Це питання вивчають представники робочої групи.  Крім того, розробляється перелік технічних характеристик та вимог, яким повинні відповідати закуплені транспортні засоби.  

«Весь процес придбання міського комунального транспорту буде відбуватися максимально прозоро та всебічно висвітлюватися. В фокусі – безпека, комфорт та якість надання послуг громадянам» , — запевняє начальник Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку міськради Марина Віркун. Також вона додає: «Запрошуємо до співпраці усіх, хто має цікаві пропозиції щодо лізингу та купівлі комунального транспорту».

Нагадаємо, що за результатами роботи групи планується:

— Формування схеми організації дорожнього руху із зазначенням зупинок громадського транспорту та світлофорів;

— Розробка рекомендацій для здійснення розрахунків тарифів з економічним обґрунтуванням;

— Розробка пропозицій щодо оптимізованої мережі міських автобусних та тролейбусних маршрутів з урахуванням вимог законодавства;

— Здійснення перевірки відповідності водіїв та транспортних засобів вимогам чинного законодавства у сфері пасажирських перевезень.

джерело