Найкорисніші фрукти, ягоди і овочі серпня

5 лет назад 0

Фахівці порадили обов’язково включити в свій раціон харчування в серпні ряд рослинних продуктів.

Експерти розповіли про найкорисніші в серпні фрукти, ягоди і овочі.

Вони нагадали, що традиційно в серпні достигають сливи і ранні сорти яблук. Ці фрукти відрізняє дуже високий вміст вітамінів і корисних макроелементів в їх складі. Так, в сливі є калій і магній – кращі нутрієнти для поліпшення роботи серця, а також вітаміни групи B і вітамін PP, корисні для судин, нервів і органів зору. У яблуках, в свою чергу, міститься епікатехін – цей поліфенол відомий своєю властивістю покращувати кровообіг і підвищувати імунітет.

Назвали фахівці і кращі на їхню думку серпневі ягоди.

«Щоб наповнити організм вітамінами, не пропустіть в серпні свіжу вишню, виноград і обліпиху. У медицині олію обліпихи застосовують для лікування виразки та інших захворювань шлунково-кишкового тракту» , – розповіли фахівці.

Не варто забувати, серпень – сезон баштанних. Експерти радять включати в раціон кавуни і дині, вживання яких допомагає заповнити нестачу солей заліза, вітаміну С і каротину.

Серед овочів в серпні найкориснішими фахівці вважають томати, солодкі перці, баклажани. Також потрібно їсти молоду картоплю – це чудове джерело корисного типу крохмалю і вітаміну С.

За словами експертів, «300 грамів молодої картоплі можуть на 70-75% задовольнити добову потребу людського організму у вітаміні С».