Найкращі продукти для здоров’я шкіри

5 лет назад 0

Названо вісім найкращих продуктів для здоров’я шкіри.

Листова зелень

Якщо ви не отримуєте достатньої кількості вітаміну А з продуктів, ваша шкіра сильно страждає. Дефіцит цієї поживної речовини робить шкіру сухою, вона починає лущиться. Спробуйте додати до свого меню темну листову зелень, таку як шпинат і кучерява капуста – це ідеальні джерела вітаміну А. Цинк допомагає відрегулювати роботу сальних залоз і позбутися від акне. Він міститься в устрицях, крабах, арахісі, яловичині, яєчних жовтках та квасолі.

Цитрусові 

Апельсини і грейпфрути багаті на вітамін С, який допомагає повернути годинник назад, запобігаючи появі зморшок.

У зеленого чаю є корисні властивості, які допомагають захистити шкіру від меланоми. Цей продукт також має протизапальну дію і допомагає позбутися від прищів.

Яйця

Лютеїн та зеаксантин – антиоксиданти, які містяться в курячих яйцях, покращують тонус шкіри і захищають її від УФ-пошкоджень.

Помідори

Вживання помідорів допомагає захистити шкіру від ураження ультрафіолетовими променями, які викликають передчасне старіння і рак шкіри.

Чорниці та інші ягоди, багаті на антиоксиданти, захищають нашу шкіру від дії вільних радикалів, які порушують здорове виробництво клітин, змушуючи нас виглядати старішими. Вони також містять вітамін С і надають протизапальний ефект.

Морська риба

Морська риба (лосось, тунець і форель) багата на омегу-3 жирні кислоти. Вони допомагають пом’якшити суху шкіру, утримуючи вологу, що допомагає зменшити глибину зморшок і шкірні висипання.