Найпоширеніші міфи про туберкульоз

5 лет назад 0

Фахівці розповіли про найпоширеніші міфи про туберкульоз. Багато з них виявилися неправдою і були спростовані експертами.

Перший міф свідчить, що туберкульоз – хвороба людей без певного місця проживання і наркоманів. Однак це зовсім не так, адже паличка Коха, яка провокує захворювання, є в організмі 95% людей, але сама хвороба виникає менше ніж у 1%. Іноді джерелом зараження може бути навіть близький родич.

Другий міф говорить про те, що діти не вмирають від туберкульозу. Насправді від цієї недуги щорічно гине близько 250 тисяч дітей по всьому світу. Третій міф – дитину необхідно перевіряти на туберкульоз тільки в разі тривалого кашлю. Експерти заперечують це, адже іноді перших ознак хвороби може і зовсім не бути.

Щеплення БЦЖ зовсім не рятує від самої хвороби, а лише захищає від більш важких її проявів. Манту і діаскінтест теж не однакові, так як саме Манту дає більш точний результат і є менш алергенним, ніж діаскінтест.

Фахівці стверджують, що впевненість у тому, що перед тестами на туберкульоз не треба готуватися, брехня. Для точних результатів необхідно робити його через 2-4 тижні після ГРВІ. Останній міф, який дуже поширений серед мам – від тестів на туберкульоз слід відмовитися. Медики переконують, що без цієї перевірки дитину навіть не приймуть в сад або в школу.