Назвали продукти, які шкідливо їсти разом

4 года назад 0

Органічні продукти можуть бути менш корисними при їх неправильному поєднанні.

Деякі комбінації з часом викликають розлади шлунково-кишкової системи, алергії, зашлакованості організму шкідливими токсинами.

Гармонійне вживання продуктів харчування збільшує засвоюваність корисних елементів, сприяє поліпшенню обміну речовин та підвищує імунітет.

1. Молоко не комбінують із зеленню, овочами, фруктами, горіхами і бобовими. Це поєднання руйнує необхідні для травлення ферменти.

2. Фрукти краще їсти окремо, витримуючи час до або після основного прийому їжі. Диню і кавун краще взагалі їсти окремо від усіх інших продуктів, так як вони переробляються не в шлунку, а в кишечнику.

3. Поєднання лимона з огірками та помідорами може спровокувати підвищення кислотності. Помідори з огірками дуже по-різному засвоюються. Огірок лужний продукт швидко засвоюваний, а помідор — кислий і викликає бродіння. Безпечніше їх вживати окремо.

4. Картопля і яйця не кращий дует. Мінерали, що знаходяться в картоплі, погіршують засвоюваність кальцію і заліза, що міститься в яйцях.

5. Сир і м'ясо не рекомендується вживати з крохмалевмісні продуктами, хлібом, макаронними виробами. Для розщеплення крохмалю і білків з яких складається сир / м'ясо необхідні різні ферменти, які не здатні виділитися одночасно. Крохмаль, чекаючи своєї черги почне розкладатися, ускладнюючи травний процес.

Не потрібно пити під час прийому їжі. Так виводиться багато ферментів, які повинні брати участь у розщепленні продуктів. Краще чогось випити за 10 хвилин до прийому їжі.