Ніхто не забутий — меморіальна дошка буде нагадувати херсонським курсантам, що в їхньому виші навчався справжній герой (ВІДЕО)

5 лет назад 0

У Херсоні вчора відкрили меморіальну дошку пам`яті загиблого в АТО випускника професійно-морського ліцею Херсонської державної морської академії.

Володимир Сініцин -третій випускник цього навчального закладу, який боровся за єдність і цілісність України та загинув у зоні АТО. На заході відкриття пам’ятної дошки були присутні учні закладу, педагоги, а також рідні воїна світла.

Мама згадує сина як людину мужню і відважну та з непохитною вдачею. Любов Левченко, мати загиблого бійця розповідає: «Вова завжди мріяв стати моряком, але війна і любов до Батьківщини перевернула все його життя. 9-го січня 2014 року Володя пішов на військову службу за контрактом. Він пройшов найгарячіші точки на сході України, був поранений та отримав контузію. Після воєнного шпиталю повернувся додому, а коли зібрався йти знову, я його не пускала, але переконати його не змогла. Останні його слова були "мамо, вибач мені, але я не можу сидіти і думати як гинуть мої побратими" ».

  «Усі ми там були заради того, щоб тут люди жили мирно. Ми думали про горе і спасали спокій. Нехай всі герої, які нас покинули, будуть завжди з нами в наших серцях. Слава Україні!» , — поділився наболілим Вячеслав Брігадір —  курсант та учасник АТО.

Захід організовано Херсонською державною морською академією за ініціативи благодіного фонду "Українські серця" та за підтримки Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонської обласної ради, Херсонського обласного військомату та  Херсонської міської ради.

Станом на сьогоднішній день у Херсонській державній морській академії навчається курсантів, студентів, та учнів із зони АТО — 68 осіб, учасників бойових дій в АТО — 18 осіб, учасників бойових дій — 69 осіб.

Як пройшло відкриття меморіальної дошки, дивіться у нашому сюжеті: 

 

Любимый Херсон