Олена Урсуленко про чорногорський пісок: Якби не власники ТОВ ТД ІТАКА та їх прихвосні, не було би у міста цієї проблеми!

4 года назад 0

Пленарного засідання позачергової сесіі не відбулося у зв’язку із відсутністю кворуму. Про це можна багато говорити, ділитися емоціями, але ж хай це буде на совісті тих, хто свідомо не прийшов працювати у сесійну залу. Закон зобов‘язує у таких випадках депутата бути присутнім на засіданні, звільняючи від основного місця роботи. Питання відходів — кричуще, важливе, не дивлячись на те, що дехто продовжує гратися у гру: докажіть, що це отрута і що ТОВ ТД ІТАКА порушила закон. 

 Слухаючи доповідь запрошених — представників різних контролюючих організацій, можу із впевненістю сказати, що  працює таможня і поліція. І  є надія, що завдяки роботі і позиції Кабміну —  відходи будуть відправлені назад, у Чорногорію, а винні  понесуть покарання за протизаконні дії.

Ілля Туренко, заступник директора департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації підкреслив наступне про показники експертизи: "Перевищення вмісту металів у багато разів! Мідь — у 146 разів, цинк – 11, свинець – 3,8. Такі відходи мають другий клас небезпеки, ввезення їх на територію України та захоронення заборонені!"


Керівник Херсонського міського відділу поліції  Олександр Говорун додав: «Обласне слідче управління розслідує чотири кримінальні провадження. Це підробка документів,  порушення правил екологічної безпеки та зловживання службовими повноваженнями. Всі факти досліджуються і після проведення багатьох експертиз буде надано правову оцінку фактам і діям відповідних осіб".


 Всі інші інстанції чекають поки проблема розсмокчеться сама, демонструючи свою неспроможність вирішувати це питання, переклавши  відповідальність на інших. Дивує морпорт: такої байдужості до міста і городян ще не бачила. Це вони дозволили розвантажити цю отруту на березі Дніпра, знаючи , що є заборона. Відпустили судно мити трюми, а потім злити рідину у Дніпро. Шкода, що саме така байдужість породжує, в першу чергу, великі екологічні проблеми міста, а разом і з ними страшні хвороби, корупцію….

Слухаючи доповіді й, ознайомившись із тими документами, які мені надали, розумієш, якби не власники ТОВ ТД ІТАКА та їх прихвосні, не було би у міста цієї проблеми! 

Олена Урсуленко
секретар Херсонської міської ради