П’ять дивовижних фактів про каву

7 лет назад 0

Після пробудження, одна…

Весь світ п'є каву, практично кожен другий чоловік за день випиває в середньому три чашки кави. Деяким людям протипоказано вживання кави, але ароматний напій настільки смачний, що від нього важко відмовитися.

Ми п'ємо каву щодня, але не знаємо деяких фактів про улюбленому напої, які можуть здивувати.

1. Кофеїн збільшує нашу витривалість і спортивну силу. Спортсмени не зловживають цим напоєм, але, як виявляється, кава впливає на обмінні процеси в м'язах. Виявляється, кава так само впливає на процес спалювання жиру, формує правильну структуру м'язів. Завдяки кружку кави можна тимчасово позбутися апетиту, але це не корисно для організму.

2. Кава позитивно впливає на роботу клітин головного мозку нейрона. Дослідження вчених показали, що кава покращує концентрацію та увагу.

3. Вживання кави викликає звикання. Коли відбувається цей процес, що призводить до зниження впливу кави на організм. Якщо раніше кави як то могло погіршити здоров'я, то після звикання кави мінімально робить негативний вплив.

4. Вчені довели, що наша залежність від кави передається у спадок. Можливо хтось в родині є такий же кавоман як і ви.

5. Вміст кофеїну в каві залежить від його сорту. Варто звертати увагу на етикетку. Є такі сорти чаю, в яких вмісту кофеїну більше, ніж у традиційному кави. Коли вживаєш певний вид кави ми напевно помічали, що настрій і реакція організму завжди різна.